Кој може да ја сече државната шума?

Новото законскo решение стапува во сила веднаш по неговото донесување.

drvo

Собранието на Република Македонија во рамките на попладнивниот дел од денешната работа по дневниот ред на 74-тата седница со 64 гласа „за“ и еден „воздржан“ го донесе Законот за изменување и дополнување на Законот за шумите, по скратена постапка, поднесен од пратениците од владеачките партии.

Со измените се предвидува да се дозволи сеча на државна нискостеблена шума само за физички лица кои се со постојано место на живеење во руралните подрачја, заради обезбедување на нивните сопствени потреби.

Новото законскo решение стапува во сила веднаш по неговото донесување.

Ознаки: , ,

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.