Кој го поседува најскапиот автомобил ?

Најскапиот автомобил во светот е моделот Type 57SC Atlantic на Bugatti и чини 30 милиони долари. Возилото е сопственост на дизајнерот Ралф Лорен и е дел од неговиот возен парк во дворецот воWestchester, сојузната држава Њујорк.

ralf

Производителот на луксузни автомобили прави вистински пробив во автомобилската индустрија во 1936 година со моделот Type 57SC Atlantic, кој може да достигне до 200 км / ч и е со моќност од 210 коњски сили. Машината е проценета на 30 милиони долари.

Познатиот дизајнер има збирка од 60 уникатни стари возила и секој од нив е регистриран и секогаш се подготвени за возење. Лорен чува редок модел на Ferrari – ” Testa Rosa ” од 1958 -та година.

Меѓу експонатите му можат да се видат и Bugatti Grand Prix од 1934 – а, Mercedes- Benz SSK Count Trossi од 1930 – а, Jaguar XKSS од 1957 – а, Bentley Blower од 1929 – а, Ferrari 250 GT, Lamborghini Revention Roadster и други.

Ознаки: 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.