ФОТО: 100 километри за 100 денари – можно ли е?

Иницијативата „Тесла конвојот 2014“ и електричното возило “Тесла модел С” се презентира во Скопје како дел од активностите на Европската недела на мобилност.

DSC_0017

Економичен и по сите светски стандарди, без издувни гасови и брз како куршум, првиот електричен автомобил бесшумно пристигна и на скопскиот асфалт. Со него, за само 100 денари може да минете дури 100 километри. Хрватскиот претприемач и инженер Саша Цвитојевиќ, од Загреб до Скопје патуваше со своето возило „Tesla S”, кој го промовираше пред нашите редакции.

avtom-2

Во рамки на регионалната инцијатива на хибридни возила и нивна популаризација и употреба, Македонија ја доби првата станица за полнење на овие уреди.

avtom-3

курир

Ознаки: 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.