„Форбс“: Грчката централна банка е најголема компанија во земјата

Централната банка на Грција е најголема компанија во земјата, и според списанието „Форбс“ се наоѓа на 953 место на листата најголеми компании во светот.

атина

На списокот на „Форбс“ за 2016 година има две илајди најголеми компании во светот. На листата се објавени податоци за продажбите и профитот на овие компании во минатата година. Меѓу нив има многу банки, пишува гркиот весник „Имерсија“.

На првите три места на листата се кинески компании.

Comments are closed.