Груевски: Годинава околу 5.500 пензионери ќе ја искористат можноста за бесплатна банско-климатска рекреација

Проектот банско-климатска рекреација е одлично прифатен проект од пензионерите. Оваа година се предвидени околу 5.500 пензионери да заминат на бесплатна банско-климатска рекреација, одговори денес на новинарско прашање претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски по увидот во реконструираниот Офицерски дом.

izjava-gruevski-1-640x355

Тој додаде дека досега околу 36.000 пензионери ја искористиле можноста за бесплатно банско-климатска лекување, покриено од државата.

-Овој проект е еден од поуспешните проекти, затоа што не само што голем број го искористија туку задоволството кај пензионерите е многу големо, потенцираше лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Comments are closed.