ФОТО: Нова пешачко рекреативна патека околу Преспанското езеро

Пешачка патека се гради околу Преспанското Езеро. Увид во градежните активности денес извршија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски.

pesacka-pateka3-640x480

Пешачката патека предвидено е во должина од околу 5.000 метри, а нејзината изградба е предвидена во делови. Претор – Сливница, потоа Сливница – Крани и во Стење. Завршени се околу 70 проценти од градежните работи и за претстојната туристичка сезона пешачката патека ќе биде завршена.

Вредноста на проектот е 54 милиони денари.

Comments are closed.