Бизнисмени од Либан заинтересирани за инвестирање во Македонија

Бизнисмени од Блискиот Исток ја избраа Македонија како можна земја за реализација на инвестиции во енергетиката, минералните суровини, туризмот, малите и средни претпријатија.

IMG_6621-701x467

Тие ќе престојуваат два дена во земјава и ќе испитуваат различни дестинации за инвестирање, а денеска имаа средба со министерот за економија Крешник Бектеши. Рекоа дека се тука за да се информираат од прва рака за законодавството и за условите кои ги нудат слободни економски зони.

Како што соопшти Министерството за економија, делегацијата ја предводи Самер Соуфан, претседател на Советот на бизнисмени од Либан, а во неа се претставници од девет големи либански компании.

– Македонија е вистинската дестинација за инвестирање, а либанските инвестиции се добредојдени. Би отвориле ново поглавје во нашата соработка со Либан и Блискиот Исток, рече Бектеши кој на средбата ја информира либанската делегација за можностите за инвестирање во Македонија.

Предочи и дека со реформите кои ги презема Владата се создава уште поповолна бизнис клима.

Comments are closed.