Ќе ве наежи неговата изведба на ,,Not Afraid” од Еминем на 12 годишно момче

Повеќето од сите нас наоѓаат утеха во музиката кога доѓаат тешките моменти во животот. Понекогаш само еден стих може емотивно да не допре и да ни даде сила да ги пребродиме и најголемите проблеми.

Дванаесет годишниот Спарш Шах (Sparsh Shah) е жител на Њу Џерси и е роден со неизлечлива болест наречена остеогенсис имперфекта (osteogenesis imperfecta) и тоа значи дека неговите коски се многу покршливи од другите луѓе. Но, Спарш иако боледува од неизлечива болест тоа не може да го запре да ја следи неговата страст – музиката. Воедно младото момче се надева дека еден ден ќе се сретне со својот идол Еминем за да соработуваат на една песна која веќе ја напишал.

Ова 12 годишно момче има прекрасен глас и неговата емотивна изведба на песната „Not Afraid” нема да ве остави рамнодушни и може ќе ви протече по некоја солза.

Уживајте во прекрасната изведба.

Comments are closed.