Џордан Белфорт или„Волкот од Вол Стрит“ вели дека биткоинот е измама.

1497060964

Волкот од Вол Стрит смета дека биткоинот е измама повторувајќи ги неодамнешните коментари на Џејми Димон извршен од JPM- Get Report.

Белфорт вели дека гледа иднина за крипто- валутите но дека е загрижен дека постои голема  можност за кражба на биткоини од страна на способните хакери.

Белфорд кој се изјасни за виновен за кражбата и перењето пари во 1990-та година и потоа ја напиша книгата „Волкот од Вол Стрит“ по која беше снимен и истоимениот филм смета дека крипто-валутите ќе постојат но не како што постојат сега

.article-2500314-19536AEA00000578-172_634x438

Тој изјави дека знаел луѓе кои загубиле пари при купување на биткоин и дека тој самиот нема никогаш да купи биткоин.

Тој очекува централната банка да воведе своја крипто -валута и дека тоа е она што ќе се одржи.

Порано или подоцна, централната банка или конзорциумот ќе претстави своја криптовалута и таа ќе го заземе своето место“, изјави Белфорд

Ознаки: 

Comments are closed.