(ВИДЕО) Како говорат англиски фудбалските ѕвезди

Една од најголемите пречки за учење некој јазик е стравот од исмејување. Да, на почеток ќе изгледаш како некој кловн, но прифати го како нормален дел од процесот на учење. Дури и делува симпатично кога се трудиш да формираш реченици само на твој својствен начин. Погледни ги фудбалскиве звезди. На почетокот на нивните карирери во англиската премиер лига звучат како некој праисториски неандерталци. Се разбира денес говорат прилично солидно и тоа е лекцијата за денеска. Не постои поинаков начин до усовршување на некоја вештина освен преку пракса! Колку повеќе го употребуваш јазикот толку поблиску си до течност во говорењето.

Comments are closed.