Бездомниците во Австралија добиваат шанси за работа

Barry-Sherryn-австралија

Шерин Џексон е поранешен австралиски бездомник кој држел натпис во рацете на кој пишувало дека е од Перт и нема работа, но има возачка дозвола за камион и има големо возачко искуство. Тој навел дека би работел се и дури би чистел тоалети.

Некоја жена ја споделила неговата слика на Facebook и по споделувањето тој добил шест телефонски повици и сите шест луѓе што се јавиле му понудиле работа и сместување.

Овој бездомник имал навистина среќа што живее во Австралија, којзнае дали би му се насмевнала среќата ако се нашол во таква тешка ситуација тука на овие простори.

 

Comments are closed.