Десет совети кои треба да ги практикувате при секое патување

patuvanje

1. Проверете ја вашата кола на сервис дали е во добра состојба за далечни патувања.

2. Бидете секогаш наспани кога застанувате пред волан и ни под разно немојте да сте помислиле да конзумирате алкохол.

3. Спуштете ги мапите за вашите локации на GPS уредот.

4. Никогаш не покажувајте колку парите имате со себеси и добро запознајте се со курсот на валутите

5. Прогуглајте и најдете ги најдобрите места за посета.

6. Никогаш не се зближувајте многу со некој кој скоро сте го запознале.

7. Поделете ги парите и добро менаџирајте со нив.

8. Користете водич за да дознаете каде НЕ треба да одите.

9. Доколку барате хотел во некој од големите светски метрополи по можност нека биде во центар на градот или во близина на некоја автобуска станица, метро или, трамвај.

10. Земете со вас партнер или партнерка.

Comments are closed.