Најсигурните банки во светот според Светски економски форум

28463f10d047132c1154a043c6da4067

 

Според Светскиот економски форум (СЕФ), беше направен список – најбезбедните банки во светот – и врз основа на прашалникот на граѓаните: од 1, што значи дека на банките им требаат повеќе пари, до 7, банките обично се сосема здрави.

Според таа листа, САД се рангираа на 24-то, Британија на 59-та, Германија на 53-то, додека Венецуела е 103-та.

Ознаки: 

Comments are closed.