Компанијата „Алибаба“ оствари раст од 132%

25718827003_b8dfdc8fac

Нето добивката на  онлајн продавница од  Кина “Alibaba” достигна импресивни   132 проценти во претходниот квартал. Затоа компанијата ја зголеми проекцијата на раст на приходите за цела година.

Нето добивка “Alibaba” во трите месеци заклучно со 30 септември, достигна 17,67 милијарди јуани (2,67 милијарди долари), што е скок од 7,62 милијарди јуани од истиот период минатата година, се вели во соопштението на компанијата, соопшти агенцијата.

Имавме импресивен четвртина, која ја донесе забележителни резултати, со вкупен раст на приходите од 61 проценти и ова  укажува на силен импулс во нашите основни комерцијални бизниси”,  вели во соопштението финансиски директор Меги Ву.

Приходи во ова тримесечје,односно  во вториот квартал, “Alibaba” фискална година достигна огромни  55.1 милијарди јуани, надминувајќи проценки од  “Blumberg” аналитичарите од 52 милијарди јуани.

За оваа причина,  компанијата ја зголеми својата прогноза на раст на приходите за целата фискална година во опсег од 49-53 проценти, во споредба со претходно проектираниот раст од 45-49 проценти

Ознаки: 

Comments are closed.