Овие македонски компании остварија најголем пораст на акциите

берза

На Македонската берза во текот на октомври најголем пораст оствариле акциите на Фершпед (+13 отсто), Попова кула (+7,14 отсто), Прилепска пиварница (+6,45 отсто), ЗК Пелагонија (5,44 отсто) и Жито Лукс(+4,90 отсто). Најголем пад имале акциите на РЖ Уготур, Адинг, Макошпед, ФЗЦ 11 Октомври и Тетекс, покажува анализата на emagazin.mk.

Porast pad

Ознаки: , ,

Comments are closed.