Дневен извештај од светските берзи за 08.11.2017

1-xR4m0oOKz_jRgQU4Oge53g

Американскиот пазар на акции забележа мешани резултати. Цената на златото е ослабена за време на азиската трговија, додека цената на суровата нафта опадна. Индексот на доларот ослабе како резултат на што американската валута ослабе во однос на кошница од шест силни валути.

Американската берза во вторникот забележа мешани резултати. Од победникот беше доделена финансиска компанија “Проктер и Гембл” (+ 1,08%) и од губитник JPMorgan (-2,01%). На крајот на азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) забележаа пад од 0,09%.

Ознаки: 

Comments are closed.