Индекс на јужнокорејската берза на историско рекордно ниво

486169251

Главната берза во Јужна Кореја забележа нов рекорд со зголемување на индексот при затворање на тргувањето над 2.500 поени.

Главната берза во Јужна Кореја забележа нов рекорд со зголемување на индексот на затворање над 2.500 поени, првпат по отворањето на овој пазар во 1983 година, а аналитичарите очекуваат акциите да продолжат да се зајакнуваат во останатиот дел од 2017 година.

Ознаки: 

Comments are closed.