Ублажен пад на акциите на компаниите на „Агрокор“

agrokor-2-za-ekonomsku
На Загребската берза во понеделникот имаше негативна корекција, а цените на повеќето акции на компаниите на Агрокор се зголемија.

Акциите на Леда беа најликвидни, со промет од 8,6 милиони куни. Цената скокна за 38,96 проценти на 838,02 куни. Во петокот, оваа акција се лизна речиси 83 проценти и заврши неделава на 603 куни.

Ознаки: 

Comments are closed.