„Goldman Saks” предвидува консолидација на цената на биткоинот на 8.000 долари

bitkoin3-640x333

Брзиот пораст на цената на кучињата ги остави инвеститорите во сомнеж околу тоа дали вредноста на bitkoin конечно ќе се стабилизира? Голдман Сакс верува дека цената на овој крипто-кабел ќе се консолидира на околу 8.000 пред да се продолжи со подоцнежно темпо.

Каде ќе се запре растот на биткоинот?

Цената на помошта во изминатите неколку недели ја скрши вредноста од 5.000, 6.000 и 7.000 долари, но техничките аналитичари очекуваат дека нејзиниот раст ќе продолжи до износот од 8.000 долари кога се случува консолидација.

Во изјавата, која беше доставена до инвеститорите, потпретседателот на “Голдман Сакс”, Шеба Џафари, напиша:

“Пазарот покажа докази за импулсивен раст од пресвртница до вредност од $ 6,044. Следниот износ, кој ќе биде одлучувачки, изнесува 7 941 долари. Претпоставката е дека баталјонот би можел да ја задржи таа вредност за некое време.

Трендот на долгорочен раст продолжува

Иако “Голдман Сакс” ги предупреди трговците да не очекуваат брз пораст, по постигнувањето на цена од 8.000 долари, тие очекуваат дека по консолидацијата, крипто-вредноста ќе оди подалеку од тоа.

Сегашната целна цена од 8.000 долари е двојна цена од 4.000 долари, предвидено од Шеба Џафари само пред четири месеци. Имајќи ги предвид неколку фактори, вклучувајќи ја и владината регулација, сите имаат тенденција да влијаат врз цената, изолираното набљудување на вредностите на топ листите не е доволно за сигурна прогноза. Повеќе аналитичари, вклучувајќи го и Рони Моас, ја ревидираа нивната прогноза за цената за bitkoin.

Ознаки: 

Comments are closed.