Дневен извештај од светските берзи за 09.11.2017

download (1)

Берзанските индекси се зголемија во средата, додека цените на суровата нафта и нафтата се зголемија. Индексот на доларот ослабе за време на азиската трговија, со што американската валута падна во вредност во однос на еврото, јенот, фунтата, франкот и австралискиот долар.

Dax30 малку се зголеми во средата (+ 0,02%), затворајќи на 13382 поени. Губитник на денот беше Хејделберг цемент компанија чиј удел падна 6,59%. Утрово податоците покажуваат дека Германија има поголем трговски суфицит во девизи (21,8 милијарди евра, а очекува 21,1).

Ознаки: 

Comments are closed.