Дневен извештај од светските берзи за 10.11.2017

MW-FO337_smartb_20170613122301_ZH

Берзанските индекси паднаа во четвртокот, проследено со цени на злато и сурова нафта. Индексот на доларот се зголеми малку, па се забележа раст на американската валута во однос на еврото, јенот, франкот, фунтата и австралискиот долар.

Dax30 падна малку во четвртокот (-1,49%) на 13183 поени. Губитник на денот беше Адидас, чие учество падна за 4,67%.

Ознаки: 

Comments are closed.