Рајски документи: Компанијата „Најк“ затаила милијарди долари од неплаќање данок

nike-logo_large-520x292

Оваа компанија е секогаш чекор понапред од своите конкуренти. И сега е откриено дека таа е и еден чекор понапред од даночните обврзници.

Благодарение на аферата “Рајска книга”, беше откриена шема која дозволила Најк да ги избегне даноците во текот на последната деценија и да ја зајакне деловната империја.

Ознаки: 

Comments are closed.