„Тошиба “ продава 95% од уделот од компанијата на кинеска компанија

download (1)

 

Јапонската компанија Toshiba ќе продаде 95% од акциите во својот телевизиски и видео-оддел на кинескиот производител на електронска опрема Hisense Group. Тоа е обид на таа компанија да се ослободи од финансиски проблеми.

Ознаки: 

Comments are closed.