Дневен извештај од светските берзи 17.11.2017

images

Берзанските индекси се зголемија во четвртокот, а цените на суровата нафта и нафта се зголемија. На девизниот пазар, американскиот долар ослабе во однос на фунтата и зајакна во однос на еврото, јенот, франкот и австралискиот долар.

Берзанските индекси се зголемија во четвртокот. S & P500 додаде 0,82% и е затворен до 2585,64 поени. Победниците беа АТ & Т (+ 2,08%) и Епл (+ 1,38%). На крајот на азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на платформата МТ4) забележаа пад од 0,1%. Од почетокот на годината, индексот е зголемен за 15,49%.

Ознаки: 

Comments are closed.