12 илјади соларни панели покриваат училиште во Копенхаген

масхабле

Maсабле има интересно видео кое прикажува одлично проектирано училиште во Копенхаген. Згарадата е покриена со 12 илјади соларни панели, а секоја плоча дополнително врти како би собрала што повеќе светлост. На тој начин училиштето покрива половина од своите потреби за електрична енергија.

Видеото погледнете го на следниот линк.

http://mashable.com/2017/11/15/copenhagen-international-school-new-campus-nordhavn-solar-powered-12000-solar-panels/

 

Comments are closed.