Германија ги забрани паметните часовници за деца

dokiwatch-1460996355-PQxR-column-width-inline

Поради можноста за прислушување, германскиот регулатор ги забранил паметните часовници за децата.

Имено, станува збор за часовници чии целни корисници се деца на возраст од 5 до 12 години. Тие се опремени со SIM картички, а со помош на апликации, родителите можат да го прислушуваат детето и нивните наставници за време на часовите.

Ознаки: 

Comments are closed.