Дневен извештај од светските берзи за 20 ноември 2017 година.

download

Американската берза забележа пад во петокот, додека златото и суровата нафта ослабеа за време на азиската трговија.

Пазарот на акции во САД падна во петокот. Победникот беше Најк (+ 3,42%) и Интел губитник (-2,23%). На крајот од азиската сесија, фјучерсите за овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) забележаа пад од 0,21%.

Ознаки: 

Comments are closed.