Дневен извештај од светските берзи за 21.11.2017

images (3)

Берзанските индекси се зголемија во средата, како и цената на суровата нафта и на златото. Индексот на доларот забележа мешани резултати, додека вредноста на bitkoin дојде од историскиот максимум.

Берзанските индекси се зголемија во средата. S & P500 додаде 0,13% и е затворен на 2582,14 поени. Победниците беа издвоени од Cisco (+ 1.67%) и од Џенерал Електрик (-1.32%). На крајот од азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) забележаа пад од 0,05%. Од почетокот на годината, индексот порасна за 15,33%.

Ознаки: 

Comments are closed.