ЕУ: Британските банки ќе ги изгубат “пасошите“ за Европската Унија

images (1)

Главниот преговарач на Европската унија за Брегзит Мишел Барние изјави дека по излезот на Велика Британија од ЕУ, британските банки би можеле да ги загубат своите “пасоши на ЕУ”.

“Правната последица на Bregzit е дека давателите на финансиски услуги во Велика Британија ќе ги загубат пасошите на ЕУ”, рече Барни на конференцијата.

Comments are closed.