Светските берзи под притисок поради американските даночни реформи

download (11)

Најголемиот дел од светските берзи во петокот го затворија тргувањето во минус, главно поради претпазливото обраќање на претседателот  на ЕЦБ(Европската Централна Банка) за инфлацијата , како и сомневањата за брзината на спроведувањето на даночните реформи во САД.
Dow Jones изгуби 0,4% од вредноста и падна на 23,358.2 поени, додека Nasdaq падна за 0,1% на 6.782,8 поени. На S & P 500 падна 0.3% на 2.587,9 поени, а технолошкиот сектор и комуналниот сектор ги предводеше губитниците.

Ознаки: 

Comments are closed.