Стечајниот управник на „Фени Индустри“ добил барање да обезбеди услови за непречен увид во имотот на должникот

feniii

Писмо било испратено до стечајниот управник на „Фени Индустри “од трите банки предлагачи на стечајната постапка во кое го информираат дека стапиле во разговори со заинтересирани инвеститори. Овие инвеститори сакале да се јават како санатори со цел продолжување на работењето на металуршкиот комбинат по отворањето на стечајната постапка.

Посетата на Фени од страна на заинтересираните инвеститори заедно со претставниците на банките ќе ја извршат во периодот од 22 до 29 ноември 2017 година.

Инаку, „Фени Индустри“ има долгови од околу 70 милиони евра од кои околу 40 им должи на банките Комерцијална, Стопанска и Силк Роуд а останатите на помали доверители. „Фени Индустри“ вработува директно 850 луѓе додека околу 4.000 луѓе индиректно егзистираат од работењето на  фабриката.

Ознаки: 

Comments are closed.