„Икеа“ повлекува 29 милиони комоди поради седмиот смртен случај

download (1)

Шведската компанија “Икеа” повторно  објави повлекувањето на 29 милиони парчиња мебел по седмата смрт, во која пред неколку месеци мало дете изгуби живот.

Извршниот директор на таа компанија, Ларс Петерсон, рече дека “Икеа” одлучи да повлече неколку врсти комоди кои  лесно може да се превртат ако не се прицврстени на ѕидот, објави АП.

Ознаки: 

Comments are closed.