Индексите на Wall Street на пат да ги соборат рекордите

201242114850_1630

Трговската размена на Wall Street започна со силен замав  денес како знак nа зајакнувањето на сите три индекси, и сето тоа како резултат на скокот на акциите на компаниите од технологијата и здравствениот сектор.

Пораснаа и европските берзи потпомогнати од добивките на авио-компанијата easy Jet  како и германскиот производител на автомобили Фолксваген но тргувањето беше неизедначено затоа што инвеститорите покрај новите рунди на извештаи за приходите на компаниите ја анализираа и можноста за нови избори во Германија.

Ознаки: 

Comments are closed.