Само една швајцарска банка располага со имот од 393 милијарди франци.

images

Швајцарската приватна банка “Julius Ber”објави дека вредноста на средствата што  се доверени на управата достигнале  рекордни 393 милијарди франци.

Банката е во приватна сопственост и се наоѓа во Цирих  и го припишува овој пораст на значителниот  нето-прилив, континуирано позитивно пазарно работење и посилното евро против франакот.

Comments are closed.