„Тојота“ ја сели својата фабрика од Кентаки во Јапонија заради пониски трошоци за производство

tojota-fabrika-23-539x320

Тојота ги шокираше своите работници во американската држава Кентаки, предупредувајќи дека моделот Ками е поефтино да се направи во Јапонија.

На вработените во таа фабрика им било кажано дека “Тојота” ќе биде принудена да ја преместува фабриката.

Ознаки: 

Comments are closed.