„Гаспром“: Цената на гасот за Европа останува 190 долари до крајот на годината

thumbs_b_c_651ea842453f7d80fad23e67b0b6062d

Просечната цена на гасот што Газпром извезува во Европа во деветте месеци од 2017 година изнесуваше 190 долари за 1.000 кубни метри, рече заменик-претседателот на управниот одбор на “Газпром” Александар Медведев.

“Просечната цена во првите девет месеци од оваа година е околу 190 долари за 1.000 кубни метри, а очекуваме дека цената ќе остане иста до крајот на годината”, рече Медведев, пренесува руската агенција Тас.

 

Ознаки: 

Comments are closed.