Дневен извештај од светските берзи за 24.11.2017

download

Берзанските индекси паднаа во средата. Цената на златото изгуби мал дел од растот што го забележа вчера, додека цената на суровата нафта го потврди  вчерашниот пораст.

Берзанските индекси паднаа во средата. S & P500 изгуби 0.08% и се затвори на 2597.08 поени. Џенерал Електрик (+ 1.77%) и AT & T (+ 1.63%) беа меѓу победниците, додека губитници HP (-4.81%) и Microsoft (-0.74%). Од почетокот на годината, индексот порасна за 16%. Пред крајот на азиското тргување, фјучерсите за овој индекс забележаа раст од 0,13%. Денес е полу-неработен одмор во САД, Денот на благодарноста, па Њујоршката берза ќе работи кратко.

Ознаки: 

Comments are closed.