„Uber“ соочен со истрага во САД и Европа после признанието за заташкување на хакерскиот напад

uber-new

Убер се соочува со голем број на судски покани за започнување истрага откако призна дека се обидел да го заташка случајот во кој на крајот на 2016 година се хакирани податоците  од 57 милиони корисници на неговите услуги.

“Трговскиот комитет на американскиот Сенат треба да одржи сослушување на кое од  Убер треба да побара разјаснување на доверливоста на личните податоци и необјасниво задоцнување во информирањето на своите корисници и возачи за тоа”, објави американскиот сенатор Ричард Блументал на “Твитер”.

Ознаки: 

Comments are closed.