Дневен извештај од светските берзи за 28.11.2017

ftse-667850

Берзанските  индекси покажаа мешани резултати во понеделникот. За време на азиската трговија, цените на суровата нафта се намалија, и поради благ пораст на доларот, цените на златото, исто така, паднаа малку.

S & P500 падна 0,04% и затворен на 2601,42 поени. На крајот на азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на платформата МТ4) пораснаа за 0,01%. Од почетокот на годината, индексот порасна за 16,2%.

Comments are closed.