Да е биткоинот држава би бил 53 најбогата држава во светот

BTC-VS-GOLD

Вредноста на сите криптовалути  во оптек изнесува повеќе од 170 милијарди долари, што ги надминува некои од водечките компании во светот, па дури и земјите.

По зголемувањето на цените за 10.000 долари, криптовалутите сега вредат на пример  повеќе од банката Ситигруп која има  вредност од 165 милијарди долари, понатаму, IBM со вредност од  164 милијарди долари,HSBC   вреден 162 милијарди долари и исто така  ја надминува вредноста на Пепси од 160 милијарди долари.

 

Comments are closed.