“Northvolt” во Шведска ја гради најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили

Northvolt_sketch_twitter

Во Шведска ќе биде изградена најголемата фабрика за батерии за електрични автомобили а ќе ја гради шведската иновативна компанија “Northvolt”.

Шведската стартап компанија рекоа дека го избрале градот Скалефте, кој се наоѓа во крајбрежната индустриска зона на Шведска, каде што ќе гради објекти во кој ќе се вработат  2.500 лица.

Ознаки: 

Comments are closed.