„SoftBank“ дала понуда за купување на акции во „Uber“

1005N-SoftBank-Uber_article_main_image

SoftBank Group и група на инвеститори се обидуваат да купат удел во Uber Technologies Inc. По значително поевтина цена од 69 милијарди долари,  која е последната проценка на вредноста на оваа транспортна компанија.

SoftBank и нејзините партнери, вклучувајќи ги и инвестициските фирми Dragoneer Investment Group“ i „General Atlantic“ понудија повеќе од 6 милијарди долари за удел што ќе ја намали вредноста на компанијата на 48 милијарди долари, што е околу 30 отсто помалку од сегашната вредност.

 

Comments are closed.