“Nestle” во Куба гради фабрика за кафе и кекси

Nestle_1

Куба и швајцарскиот прехранбен гигант “Нестле” го поставија камен-темелникот на фабриката за кафе и бисквит во која ќе инвестира 55 милиони долари.

“Нескор” е трета заедничка инвестиција на Куба и Нестле, како одраз на напорите на претседателот Раул Кастро за привлекување на меѓународен капитал за модернизација на економијата и зајакнување на економскиот раст.

Comments are closed.