Аеродромот „Никола Тесла“ вреди 400 милиони евра

dsc_7056r-620x404

Нето добивката на Аеродром Никола Тесла во првите 10 месеци од оваа година изнесува повеќе од три милијарди динари и е за 12% повисока отколку во истиот период од 2016 година.

Пазарната вредност на акциите на Аеродромот е зголемена повеќе од три пати во последните четири години, додека аеродромот сега вреди повеќе од 400 милиони евра.

Comments are closed.