Денар:Гранит АД Скопје со висока добивка од скоро 6 милиони евра заклучно третиот квартал

326092-granit-se-podnovi-so-nov-direktor

ГД Гранит АД Скопје заклучно со периодот јануари-септември 2017 година оствари добивка во износ од 364.175 илјади денари.

Оперативните приходи од работењето изнесуваат 4.498.737 илјади денари и се намалени во однос на лани за 12 отсто.

Оперативните расходи се намалени за 13 отсто од лани и изнесуваат 4.153.453 илјади денари.

Комплетниот биланс на успех можете да го погледнете тука.

Comments are closed.