Нобеловецот Џозеф Штиглиц вели дека криптовалутите треба да бидат забранети

bitcoin-2868703_960_720

Во изјавата што беше широко прифатена од страна на спротивставените современици, Џозеф Стиглиц кој е професор на реномираниот универзитет Колумбија и добитник на Нобеловата награда за економски науки  изјави за Блумберг дека криптовалите, како што е Биткоин, треба да бидат забранети.

Неговиот коментар е заснован на анализа која вели дека пазарот Биткоин се базира на неговиот потенцијал да ги заобиколи владините агенции.

Comments are closed.