Дневен извештај од светските берзи за 04.12.2017

sensex_NSE_BSE_Stocks_Stock_market_Asian_market1-770x433

Пазарните индекси паднаа во петокот, а цените на златото и суровата нафта исто така бележеа пад. На девизниот пазар, доларот зајакна во однос на еврото, фунтата, јенот и австралискиот долар, додека цената на биткоинот продолжи да расте и уште еднаш го достигна историскиот максимум.

Пазарните индекси паднаа во петокот. Дау Џонс падна 41 поен. На S & P500 падна 0,2% и затворен на 2642,22 поени. Berkshire Hathaway (+ 0.8%) и Cisco (+ 0.76%) беа издвоени од победниците, додека губитниците на Visa (-1.65%) и Амазон (-1.22%). На крајот на азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) забележаа зголемување од 0,58%. Од почетокот на годината, индексот порасна за 18,02%.

Comments are closed.