„Фејсбук“ се шири во Лондон

2000px-Facebook_New_Logo_(2015).svg

Американската компанија “Фејсбук” отвори нова канцеларија во Лондон  и најави отворање на 800 нови работни места во следната година.

Во Лондон, Оксфорд Стрит Фејзбук ќе отвори нова канцеларија која ќе отвори 800 нови работни места, а планирано е дека повеќе од половина од работниците ќе бидат вработени во областа на инженерството.

Comments are closed.