“Volkswagen” го превзема рускиот ГАЗ

BODYIMAGE_volkswagen-uk

Германскиот производител на автомобили Фолксваген преговара за купување удел во рускиот производител на лесни комерцијални возила ГАЗ.
Досега, не е објавено колкав влог или вредност се преговара, Ројтерс изјави пет извори кои сакаа да останат анонимни.

Comments are closed.