Биткоинот е моментално повреден од Ворен Бафет, Нов Зеланд и англиската кралица

Xs79PL1Oo1-se-pojavi-zlaten-bitkoin-eve-sto-treba-da-znaete-za-nego

Неверојатен неодамнешен раст на Биткоинот доведе до фактот дека пазарната капитализација на овој криптотип сега ја надминува вредноста на годишното производство на неколку државни економии, како и проценетото богатство на некои од најбогатите светски милијардери.

И покрај дебатата за статусот на балони, оваа крипто-валута продолжи да расте и ја надминува границата од 11.000 долари, која забележа зголемување од над 1.000 проценти. Coinmarketcap ја проценува вкупната вредност на сите биткоини  во оптек на 190 милијарди долари, со што биккоин, во смисла на пазарна капитализација, ги надмина следните економски фактори: Ворен Бафет, Нов Зеланд и англиската кралица.

Comments are closed.